Čekankový salát s křepelkami a liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 693.1 mg
- Vláknina 1589.8 mg
- Vitamín A 1589.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Čekanky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme tvrdé středy a listy rozebereme na jednotlivé kusy. 4 lžíce oleje smícháme s octem, osolíme a opepříme.
-
2
3 lžíce oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova maso ze všech stran. Smažíme 5 minut, poté křepelky přendáme do zapékací nádoby a pečeme 5 minut při 180°C.
-
3
Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm pokrájenou šalotku, poté přidáme lišky a necháme pár minut opékat. Osolíme a opepříme.
-
4
Listy čekanky rozložíme po servírovacích talířích, navrch dáme křepelky, posypeme houbami a přelijeme zálivkou z octa.