Čekankový salát s křepelkami a liškami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lišky čerstvé
  • 40 ml Ocet malinový
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Čekanka
  • 4 ks Křepelka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 693.1 mg
  • Vláknina 1589.8 mg
  • Vitamín A 1589.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Čekanky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme tvrdé středy a listy rozebereme na jednotlivé kusy. 4 lžíce oleje smícháme s octem, osolíme a opepříme.

  • 2

    3 lžíce oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova maso ze všech stran. Smažíme 5 minut, poté křepelky přendáme do zapékací nádoby a pečeme 5 minut při 180°C.

  • 3

    Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm pokrájenou šalotku, poté přidáme lišky a necháme pár minut opékat. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Listy čekanky rozložíme po servírovacích talířích, navrch dáme křepelky, posypeme houbami a přelijeme zálivkou z octa.

Komentáře k receptu