Mangold zapečený na topinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 287.7 mg
 - Draslík 548 mg
 - Vláknina 7048.3 mg
 - Vitamín A 7048.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut.
 - 
                                2
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem.
 - 
                                3
V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí.
 - 
                                4
Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu.
 - 
                                5
Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.