Vejce smažená v těstě

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.02 l Olej stolní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 499.7 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 189 mg
  • Vitamín A 189 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme ve vodě natvrdo.

  • 2

    Z mouky, mléka a soli ušleháme řídké těsto.

  • 3

    Vejce oloupeme, namáčíme je v připraveném těstě a ihned je klademe do kastrolu s rozpáleným olejem. Smažíme je po obou stranách.

  • 4

    Usmažená vejce podruhé namočíme do těsta a opět usmažíme.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 23.10.2015 10:28:46

Usmažit kulaté (šišaté) vejce byl pro mě nadlický výkon. Ale trošku se to podařilo – viz. foto. Chuť vajec smažených v těstě byla zajímavá, ale nenadchla mě natolik, abych je ještě někdy udělala. Ale to neznamená, že tento recept nemůžete vyzkoušet. Smažení bylo rychlé, vaření vajec také a cena receptu je minimální, takže ho mohu doporučit.

Odpovědět