Koláč s jablky a rybízem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10 porcí

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 60 g Tuk Hera jedlý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Rybíz bílý
  • 2 polévková lžíce Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 103.3 mg
  • Vláknina 3606.1 mg
  • Vitamín A 3606.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme heru s cukrem a postupně přidáme žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s kypřícím práškem a sníh.

  • 2

    Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky.

  • 3

    Mezery mezi dílky zaplníme rybízem a pocukrujeme.

  • 4

    Pečeme zvolna a před dopečením znovu pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 17.04.2016 18:39:36

Použila jsem mražený rybíz, ale v sezóně to bude fajn letní koláček. Tuk s cukrem a žloutky jsem třela do bělavé pěny a pak přidala zbytek. Do těsta jsem ještě nakonec přidala lžíci mléka, zdálo se mi husté a prášku do pečiva jsem dala dvě větší špetky. Asi 15 g cukru z odváženého množství jsem použila na posypání ovoce shora a taky jsem poprášila skořicí, máme ji rádi. Pekla jsem zhruba 35 - 40 minut v remosce, v té menší o průměru 22 cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Množství odpovídá spíše 6 porcím. V surovinách chybí bílky na sníh.

Odpovědět