Koláč s jablky a rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 103.3 mg
- Vláknina 3606.1 mg
- Vitamín A 3606.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme heru s cukrem a postupně přidáme žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s kypřícím práškem a sníh.
-
2
Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a poklademe oloupanými na dílky nakrájenými jablky.
-
3
Mezery mezi dílky zaplníme rybízem a pocukrujeme.
-
4
Pečeme zvolna a před dopečením znovu pocukrujeme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 17.04.2016 18:39:36
Použila jsem mražený rybíz, ale v sezóně to bude fajn letní koláček. Tuk s cukrem a žloutky jsem třela do bělavé pěny a pak přidala zbytek. Do těsta jsem ještě nakonec přidala lžíci mléka, zdálo se mi husté a prášku do pečiva jsem dala dvě větší špetky. Asi 15 g cukru z odváženého množství jsem použila na posypání ovoce shora a taky jsem poprášila skořicí, máme ji rádi. Pekla jsem zhruba 35 - 40 minut v remosce, v té menší o průměru 22 cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Množství odpovídá spíše 6 porcím. V surovinách chybí bílky na sníh.
Odpovědět