Jehněčí v kysaném mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko kefírové
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 445.3 mg
  • Draslík 90.5 mg
  • Vláknina 3393 mg
  • Vitamín A 3393 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2377.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté jehněčí maso pokrájíme na menší kusy a dáme do pekáče.Posypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vodou. Vše promícháme a dáme péct pod pokrývku do vyhřáté trouby.

  • 2

    Pečeme při 200 °C, občas promícháme a pokud je voda vyvařená, přilijeme 1-2 dl vody znovu.

  • 3

    Když je maso měkké, v kysaném mléku (nebo jogurtu) rozmícháme hladkou mouku, vejce a osolíme podle chuti.

  • 4

    Krátce před dopečením jogurtovou zálivkou polijeme maso a posypeme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu