Polévka z batátů a jablek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 18 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 1139.1 mg
- Vláknina 21502.5 mg
- Vitamín A 21502.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci rozehřejeme máslo na nižší teplotu. Přidáme pórek a opékáme 8 minut, dokud nezměkne. Neměl by změnit barvu. 
- 
                                2Přidáme mrkev, batáty, jablka a vodu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina nezměkne - cca 20 minut. 
- 
                                3Hrnec odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a rozmixujeme polévku dohladka. 
- 
                                4Rozmixovanou polévku smícháme s jablečnou šťávou a necháme na mírném ohni 10 minut prohřát. 
- 
                                5Vmícháme smetanu a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smetanou a pažitkou. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        