Pečený chléb s goudou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 22 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 139.8 mg
- Draslík 183 mg
- Vláknina 466.5 mg
- Vitamín A 466.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bochník chleba, o průměru cca 24 cm, seřízneme ve 2/3. Vrchní kůrku si uschováme, střídku vydlabeme a dáme do misky. 
- 
                                2Šalotku i papriku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Obojí pak orestujeme na rozpáleném másle. 
- 
                                3Sýr zbavíme kůrky a nastrouháme jej. Přimícháme k chlebové střídce, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem. Přidáme restovanou zeleninu a dochutíme pepřem, tabascem a worcestrem. 
- 
                                4Vše dobře promícháme a vlijeme do vydlabaného bochníku. 
- 
                                5Pečeme při 225 °C cca 20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        