Mornay z candáta

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 1000 g Candát obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 243.6 mg
  • Draslík 856.5 mg
  • Vláknina 12572.2 mg
  • Vitamín A 12572.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu rozkvedláme se žloutky, rozehřátým máslem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Vše zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, osolíme, opepříme a zředíme vývarem.

  • 2

    Omyté a osušené porce candáta osolíme a povaříme v mírně osolené vodě 10 minut. Potom z porcí stáhneme kůži, vykostíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Obložíme uvařenými, oloupanými bramborami a zalijeme připravenou omáčkou.

  • 3

    Pokrm pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut.

Komentáře k receptu