Mořský jazyk Mornay

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory pečené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 60 g Sýr Gruyére
  • 1000 g Mořský jazyk
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1032 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 175.1 mg
  • Draslík 2315.2 mg
  • Vláknina 35800 mg
  • Vitamín A 35800 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.

  • 2

    Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.

  • 3

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.

  • 4

    Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.

  • 5

    Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu