Tvarohový trhanec
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 412.6 mg
- Draslík 164.3 mg
- Vláknina 1260 mg
- Vitamín A 1260 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem. 
- 
                                2Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý. 
- 
                                3Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        