Jehněčí kotleta s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6.17 dkg Máslo čerstvé
  • 15 dkg Šunka dušená
  • 60 dkg Jehněčí kotlety
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 333.4 mg
  • Draslík 576.6 mg
  • Vláknina 1667.5 mg
  • Vitamín A 1667.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme najemno cibuli a šunku. V míse smícháme se žloutky, smetanou, okořeníme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.

  • 2

    Očištěné kotlety nasekáme na porce a na okraji nařízneme. Osmažíme je na části másla z jedné strany do červena.

  • 3

    Potom kotlety urovnáme do pekáčku opečenou stranou dolů, druhou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu