Salát z bílého zelí s jablky a ořechy
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 400 g Zelí hlávkové bílé
- 200 g Majonéza
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Jablka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 53 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 455.9 mg
- Vláknina 14498.2 mg
- Vitamín A 14498.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, vlašské ořechy nasekáme nahrubo, sýr nakrájíme na
-
2
nudličky. Na zálivku smícháme majonézu s cukrem, skořicí, citronovou šťávou a solí.
-
3
V míse promícháme zelí s jablky, přelijeme zálivkou a dobře promícháme. Salát posypeme ořechy, sýrem a petrželovou natí.
-
4
Před podáváním necháme salát vychladit.