Třešňové semifreddo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 221.6 mg
- Vláknina 2750 mg
- Vitamín A 2750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2097 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto. 
- 
                                2Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout. 
- 
                                3Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému. 
- 
                                4Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky. 
- 
                                5Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        