Vepřová pečeně na zelenině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 97659 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131.6 mg
- Draslík 849.6 mg
- Vláknina 1668.3 mg
- Vitamín A 1668.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso. 
- 
                                2V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. 
- 
                                3Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        