Jablkovo-bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 85.6 mg
 - Draslík 959 mg
 - Vláknina 27798.5 mg
 - Vitamín A 27798.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
 - 
                                3
Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.