Mramorovaná vejce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1000 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Čaj černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 156 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme.

  • 2

    Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat.

  • 3

    Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout.

  • 4

    Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná.

Komentáře k receptu