Kynuté těsto - obecně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 197.5 mg
  • Vláknina 9400 mg
  • Vitamín A 9400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do vlahého mléka. Mouku, do které přidáme špetku soli, vysypeme do mísy, přidáme rozehřátý tuk, rozpuštěné droždí v mléce - a vše smícháme a zpracujeme, aby se těsto nelepilo a dělalo puchýře.

  • 2

    Těsto přikryté utěrkou (aby k němu mohl vzduch) necháme v teple kynout.

Komentáře k receptu