Salát z kapřích jiker
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 187 mg
- Draslík 149 mg
- Vláknina 863 mg
- Vitamín A 863 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 16.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jikry omyjeme, odblaníme a necháme okapat. Osolíme je, vložíme do vhodné nádoby, položíme na kastrol s vodou a na mírném ohni necháme tak dlouho, až zčervenají.
-
2
Ve vodě namočíme žemli, vymačkáme ji a utřeme s trochou oleje. Přidáme k jikrám a osolíme. Směs mícháme a přikapáváme olej. Nakonec přidáme nasekanou cibuli a citronovou šťávu.