Salát z kapřích jiker

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapří jikry
  • 50 g Žemle tuková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 šálek Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 149 mg
  • Vláknina 863 mg
  • Vitamín A 863 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 16.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jikry omyjeme, odblaníme a necháme okapat. Osolíme je, vložíme do vhodné nádoby, položíme na kastrol s vodou a na mírném ohni necháme tak dlouho, až zčervenají.

  • 2

    Ve vodě namočíme žemli, vymačkáme ji a utřeme s trochou oleje. Přidáme k jikrám a osolíme. Směs mícháme a přikapáváme olej. Nakonec přidáme nasekanou cibuli a citronovou šťávu.

Komentáře k receptu