Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 59.1 mg
- Draslík 1276.5 mg
- Vláknina 15912.8 mg
- Vitamín A 15912.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, olivy nahrubo nasekáme. 
- 
                                2Zakysanou smetanu promícháme s omytými, nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Nakonec do krému vmícháme oloupaný, jemně nasekaný česnek. 
- 
                                3Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Bylinkový krém naplníme do zapékací mísy, poklademe plátky brambor, cibulí a rajčaty, osolíme a opepříme. Povrch posypeme olivami a rozdrobeným balkánským sýrem. 
- 
                                4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            