Minestrone s pečenými rajčaty a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 90 g Těstoviny Rigatoni
  • 15 ml Olej olivový
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1466 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 716.6 mg
  • Vláknina 11629.8 mg
  • Vitamín A 11629.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nákrájená rajčata a papriku rozložíme na plech, posypeme najemno nakrájenou cibulí a zakapeme olivovým olejem. Takto vložíme do předehřáte trouby a na 190°C pečeme 30 minut. Během pečení zeleninu obracíme.

  • 2

    Opečenou zeleninu na jemno rozmixujeme s 250 ml vývaru. Rozmixovanou směs pak přes síto pomocí lžíce propasírujeme do velkého kastrolu.

  • 3

    Zalijeme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a přidáme cukr a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a uvedeme do varu.

  • 4

    Na konec vložíme těstoviny a vaříme 7 minut. Polévku před podáváním ještě dle chuti můžeme dokořenit.

Komentáře k receptu