Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Mořský jazyk
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar rybí
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 25 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 97.4 mg
  • Draslík 664.8 mg
  • Vláknina 1957.5 mg
  • Vitamín A 1957.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme rybí vývar a nadrobno nasekané bylinky. Vše povaříme, tyčovým mixérem rozmixujeme a propasírujeme hustým sítem. Ještě jednou krátce povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a necháme mírně vařit.

  • 2

    Filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Lehce poprášíme moukou a opečeme po každé straně 3-4 minuty v pánvi na rozehřátém másle.

  • 3

    Filety přemístíme na předehřáté talíře, přelejeme omáčkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu