Vepřová žebírka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 865 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 404.3 mg
 - Vláknina 1667.2 mg
 - Vitamín A 1667.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme.
 - 
                                2
Žebírka opékáme v horkém tuku po obou stranách dozlatova. Spolu s žebírky opékáme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka.
 - 
                                3
Opečená jablka vyjmeme, žebírka podlijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Měkká žebírka vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Potom zalijeme vodou a povaříme.
 - 
                                5
Nakonec žebírka vložíme do šťávy, podle chuti dosolíme a provaříme.
 - 
                                6
Jablka vkládáme do šťávy až při podávání.