Zapékané brambory s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 276.6 mg
  • Draslík 1118.8 mg
  • Vláknina 16720.5 mg
  • Vitamín A 16720.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a opečeme v rozpáleném sádle.

  • 2

    Opečené brambory osolíme, okmínujeme a zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci. Posypeme nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem a rychle zapečeme v troubě.

  • 3

    Podáváme ihned se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu