Špenát jíškový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 506 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 35.2 mg
 - Draslík 1259.5 mg
 - Vláknina 8067.3 mg
 - Vitamín A 8067.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.
 - 
                                2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.