Hlávkové zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 355.2 mg
 - Vláknina 8099.8 mg
 - Vitamín A 8099.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zelí nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme připravená rajčata, osmahneme je, vmícháme zelí, sůl, pepř, ocet a trochu vody. Vše dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. Nakonec pokrm mírně osladíme.