Polévka z hlávkového zelí s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Paprika zelená
  • 100 g Rajčata
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 208.1 mg
  • Vláknina 4929.8 mg
  • Vitamín A 4929.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlávkové zelí a papriky nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle na zpěněné, jemně nasekané cibuli. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  • 2

    Potom do polévky přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, sůl, pepř a za občasného zamíchání vaříme do změknutí zeleniny.

Komentáře k receptu