Jablka s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 233.3 mg
 - Vláknina 6526.5 mg
 - Vitamín A 6526.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá, neoloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na osminky a urovnáme těsně vedle sebe do pekáčku silně vymazaného máslem (1/4 šálku).
 - 
                                2
Připravíme drobenku smícháním zbylého změklého másla, mouky, cukru a skořice.
 - 
                                3
Jablka v pekáčku posypeme drobenkou a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut.
 - 
                                4
Dezert podáváme mírně vychladlý nebo studený a můžeme jej ozdobit ušlehanou smetanou.