Mrkvové placky s bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Zakysaná smetana
- 500 g Brambory
- 500 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kopr čerstvý
- 2 ks Petržel - nať
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 314 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 903.2 mg
- Vláknina 17043.2 mg
- Vitamín A 17043.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté bylinky nasekáme a vmícháme do smetany, podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Brambory a mrkev oloupeme a na jemno nastrouháme. Rozšleháme vejce, spolu s hladkou moukou vmícháme do brambor a mrkve. Těsto osolíme, opepříme.
-
3
Na pánvi na rozehřátem oleji z těsta postupně pečeme malé placky. Podáváme ihned po usmažení, bylinkovou omáčku servírujeme zvlášť.