Dršťková polévka z Turecka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 314 mg
 - Draslík 236.4 mg
 - Vláknina 12518.5 mg
 - Vitamín A 12518.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního).
 - 
                                2
Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme.
 - 
                                3
Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem.
 - 
                                4
Polévku servírujeme s dílky citronu.