Hovězí Stroganoff
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 225 g Žampiony čerstvé
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 138.8 mg
 - Draslík 883.6 mg
 - Vláknina 2496.3 mg
 - Vitamín A 2496.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso.
 - 
                                2
V pánvi na části oleje smažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli asi 10 minut dozlatova. Přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme, až houby zvláční.
 - 
                                3
Cibuli i žampiony vyjmeme a necháme na teplém místě. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme maso a za stálého míchání zprudka smažíme asi 4 minuty.
 - 
                                4
Potom do pánve vrátíme cibuli a houby, osolíme, opepříme a pánví 1 minutu potřásáme. Snížíme příkon tepla, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici a vše jen prohřejeme.
 - 
                                5
Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                