Mošna s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 41 mg
 - Draslík 276 mg
 - Vláknina 13116.2 mg
 - Vitamín A 13116.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
 - 
                                2
V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky.
 - 
                                3
Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme skořici, cukr, citronovou šťávu a strouhanou kůru.
 - 
                                4
Na pomoučněném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dost přesahovala přes okraj a poklademe smíchanou ovocnou směsí. Převislé těsto překlopíme na ovocnou směs a utvoříme prolamováním otevřený měšec. Na jablka poklademe 30 gramů pokrájeného másla a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme koláč asi čtyřicet pět minut. Upečený koláč potřeme rozehřátým medem a podáváme teplé.