Kuře s cuketou, vínem a kořením
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 80 g Tvaroh jemný
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1200 g Kuře
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Olej stolní
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Šalvěj sušená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Brambory
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1218 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 326.1 mg
 - Draslík 1937.1 mg
 - Vláknina 15428.4 mg
 - Vitamín A 15428.4 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře vykostíme mimo stehen, křídla neodstřiháváme. Do masa vetřeme sůl, pepř a uvolníme kůži na prsou, pod ní vetřeme směs bylinek. Kuře necháme 1/2 hodiny odpočívat.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety se slupkou na kostičky a žemle na kostky. Na 40 g másla zpěníme cibuli, cukety a dusíme je pod poklicí doměkka. Po vychladnutí přidáváme tvaroh, žemli, nastrouhaný sýr, vejce a zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polovinou promíchané směsi naplníme kůži kuřete, zbytek dáme do kuřecí dutiny. Krk a hřbet sešijeme a zformujeme kuře do původního tvaru.
 - 
                                3
Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 1 a 1/4 hodiny. Poté necháme 10 minut odpočinout. Pokrm podáváme s bramborami.