Selská hrachovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 777 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 452.1 mg
 - Vláknina 15877.8 mg
 - Vitamín A 15877.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek propereme několikrát ve vodě a poté necháme namáčet asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené uzené maso.
 - 
                                3
Namočený hrášek zcedíme a dáme vařit do čisté vody. Zhruba po 5 minutách vaření přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pórek a celer. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme a asi po 20 minutách přidáme osmahnuté uzené s cibulí. Ještě povaříme asi 5 minut, osolíme, opepříme a hned podáváme.