Vepřový řízek v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 44 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 224.4 mg
- Draslík 837.2 mg
- Vláknina 3875.2 mg
- Vitamín A 3875.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme.
-
2
Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko.
-
3
Plátky masa osolíme, okmínujeme a namočíme v těstíčku. Na pánvi rozpálíme sádlo a jednotlivé plátky v něm osmažíme po obou stranách dozlatova.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 14.05.2016 13:39:12
Tady tento recept za sebe doporučit nemůžu. Těstíčko vždy dělávám s použitím hladké mouky. Kombinace pohohrubé mouky a hlavně strouhanky se mi neosvědčila. Z množství na dvě porce se mi podařil obalit jeden řízek a to jsem ještě musela skrz hustoty přidat mléko a naředit. Strouhanka tekutinu vsákne. Taky jsem přidala trošku soli. Kmín jsem na maso dala, ale moc mi k tomuto jídlu nesedí. Jinak je v ingrediencích málo sádla na smažení, dva velké řízky se na necelých osmi gramech opravdu neusmaží. Dávám vyšší vrstvu, může se použít i olej. Pro větší jedlíky doporučuji počítat s větším množstvím bramborové kaše. Jinak jde použít i jiné vepřové maso, např krkovička nebo kotletka. Většinou ale dělávám z kuřecího masa.
Odpovědět