Vepřový řízek v těstíčku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 50 g Strouhanka
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 500 g Bramborová kaše
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 224.4 mg
  • Draslík 837.2 mg
  • Vláknina 3875.2 mg
  • Vitamín A 3875.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme.

  • 2

    Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik mouky, aby vzniklo hustší těstíčko.

  • 3

    Plátky masa osolíme, okmínujeme a namočíme v těstíčku. Na pánvi rozpálíme sádlo a jednotlivé plátky v něm osmažíme po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 14.05.2016 13:39:12

Tady tento recept za sebe doporučit nemůžu. Těstíčko vždy dělávám s použitím hladké mouky. Kombinace pohohrubé mouky a hlavně strouhanky se mi neosvědčila. Z množství na dvě porce se mi podařil obalit jeden řízek a to jsem ještě musela skrz hustoty přidat mléko a naředit. Strouhanka tekutinu vsákne. Taky jsem přidala trošku soli. Kmín jsem na maso dala, ale moc mi k tomuto jídlu nesedí. Jinak je v ingrediencích málo sádla na smažení, dva velké řízky se na necelých osmi gramech opravdu neusmaží. Dávám vyšší vrstvu, může se použít i olej. Pro větší jedlíky doporučuji počítat s větším množstvím bramborové kaše. Jinak jde použít i jiné vepřové maso, např krkovička nebo kotletka. Většinou ale dělávám z kuřecího masa.

Odpovědět