Mrkvovo-pomerančový salát s fenyklem
Suroviny
- 85 g Potočnice
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 2 kávová lžička Sezam - semena
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 184 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 497 mg
 - Vláknina 12600.8 mg
 - Vitamín A 12600.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na tenké proužky. Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a nad mísou rozdělíme na dílky, abychom zachytili šťávu. Očištěný fenykl nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Mrkev, pomeranče, fenykl a omytou potočnici vložíme do mísy. Olej smícháme s citronovou šťávou, pomerančovou šťávou, medem, solí, pepřem a nasucho opraženým sezamem. Ušleháme zálivku, nalijeme na salát a vše promícháme.
 - 
                                3
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                