Krůtí ragú s brokolicí
Suroviny
- 250 g Brokolice
 - 500 g Krůtí prsa
 - 200 ml Víno bílé
 - 300 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 40 ml Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 117.3 mg
 - Draslík 774.1 mg
 - Vláknina 5648.3 mg
 - Vitamín A 5648.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 82.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná rajčata, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky.
 - 
                                2
Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Zalijeme vínem, přidáme smetanu, balsamico, uvedeme do varu. Vmícháme brokolici, chvíli povaříme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, rajčata a opečené maso. Pokrm podle chuti osladíme, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.