Zavařená karotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 1150 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 33.7 mg
 - Vláknina 30754 mg
 - Vitamín A 30754 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve karotku očistíme, poté ji nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
 - 
                                2
Zavařovací sklenice důkladně vymyjeme, následně do nich vkládáme připravenou karotku.
 - 
                                3
V hrnci necháme vařit vodu, Deko, sůl, cukr, ocet, pepř, bobkový list a kopr zhruba 5 minut.
 - 
                                4
Lákem ihned vrchovatě zaléváme sklenice.
 - 
                                5
Poté sklenice uzavřeme a zavaříme dle běžného postupu.
 - 
                                6
Zavařenou karotku skladujeme v suché, tmavé a chladné místnosti.