Italská zelenina
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 550 g Cuketa
 - 450 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Cukr krupice
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 20 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 10 g Estragon
 - 50 ml Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet malinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 270 g
 - Sodík 561 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 553.1 mg
 - Vláknina 13103 mg
 - Vitamín A 13103 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cukety nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
Na pánvi s rostlinným olejem lehce podusíme plátky cukety a kroužky cibule. Pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí, pepřem a paprikou. Přidáme nasekané bylinky. Podélně na plátky nakrájíme mrkev. V hrnci rozmícháme zeleninový vývar, přidáme cukr s octem, necháme přejít varem a mrkev zvolna dusíme asi 5 minut.
 - 
                                3
Mrkev necháme vychladnout v nálevu, potom ji vyjmeme a necháme okapat. Mrkev pokapeme olivovým olejem.
 - 
                                4
Plátky mrkve pokryjeme natrhanými estragonovými lístky a dusíme asi 15 minut. Společně se zeleninou upravíme na talíř a podáváme.