Makrela v thajské omáčce
Suroviny
- 720 g Makrela obecná
 - 300 g Cibulka jarní
 - 10 g Citronová tráva
 - 15 g Koriandr čerstvý
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 302.1 mg
 - Vláknina 4451 mg
 - Vitamín A 4451 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omáčka: smícháme rybí omáčku, ocet, limetkovou šťávu a cukr. Přikryjeme a postavíme stranou.
 - 
                                2
Mrkev, červenou papriku, zelenou chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a najemno nakrájíme i citronovou trávu.
 - 
                                3
Grilovací pekáč vyložíme alobalem, na ni narovnáme porce makrely a 3 minuty je z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
 - 
                                4
Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej přidáme mrkev, papriku, chilli papričku, česnek, cibuli, citronelu a asi 3 minuty průběžně promícháváme, velmi zprudka smažíme, až zelenina změkne.
 - 
                                5
Zeleninovou směsí pokryjeme porce ryby, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a servírujeme.