Velikonoční knedlíky s uzeným masem
Suroviny
- 550 g Mouka polohrubá
 - 250 g Vepřová uzená plec
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 941 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 260.5 mg
 - Draslík 459.3 mg
 - Vláknina 11617.2 mg
 - Vitamín A 11617.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky jemně nasekáme.
 - 
                                2
Uvařené uzené maso umeleme, smícháme s cibulí a společně osmažíme na oleji a odstavíme. Přimícháme rozšlehaná vejce, bylinky, sůl, smetanu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, podle potřeby přidáme strouhanku.
 - 
                                3
Z těsta tvarujeme knedlíky velikosti vajec a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme zhruba 12 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
