Marinované grilované krevety v sezamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 491.6 mg
 - Vláknina 5066.8 mg
 - Vitamín A 5066.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.
 - 
                                2
Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.
 - 
                                3
Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.