Kapr se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 124.3 mg
 - Draslík 607.7 mg
 - Vláknina 1763.8 mg
 - Vitamín A 1763.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu.
 - 
                                2
Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody.
 - 
                                3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme.