Krkonošské škvarkové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 118 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 299.7 mg
 - Vláknina 4124.8 mg
 - Vitamín A 4124.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Ještě teplé je oloupeme, rozšťoucháme a promícháme s ohřátými škvarky. Směs opepříme, osolíme, posypeme moukou, přikryjeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vychladlou směs důkladně smícháme s vajíčky a z těsta vytvarujeme malé placky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme sádlo a placky na něm postupně z obou stran upečeme.
 - 
                                4
Škvarkové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo i samostatně.