Špenátový salát ze Španělska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 526.4 mg
 - Vláknina 5254.8 mg
 - Vitamín A 5254.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, česnek prolisujeme do vhodné nádoby. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř a nasekanou chilli papričku. Všechny suroviny dobře prošleháme a připravíme zálivku, kterou přelijeme rajčata. Špenátové listy důkladně propereme, osušíme a těsně před podáváním nakrájíme na tenké pásky, které přimícháme do salátu.
 - 
                                2
Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře, povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.