Meruňková bublanina s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 58.8 mg
 - Draslík 156.3 mg
 - Vláknina 1648.8 mg
 - Vitamín A 1648.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vsypeme 180 g moučkového cukru, přisypeme vanilkový cukr, spolu se 70 g másla a žloutky v misce utřeme do pěnu. Za stálého míchání postupně přiléváme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Bílky vyšleháme na pevný sníh, který vmícháme do těsta.
 - 
                                2
Meruňky omyjeme, rozřízneme na půlky, vybereme pecky a nakrájíme ještě na čtvrtky. Ovoce obalíme ve 100 g hrubé mouky. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou hrubou moukou a vlijeme připravené těsto. Na povrch těsta naskládáme čtvrtky meruněk a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40 - 45 minut.
 - 
                                3
Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu, posypeme ji zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverce.