Mandlové suchary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 29 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 442.5 mg
- Vláknina 15372 mg
- Vitamín A 15372 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 13.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme cukr, žloutky a utřeme vše do pěny. Poté přimícháme velmi drobně posekané loupané mandle a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto, širokou rozkládací formu na pečení vytřeme máslem, naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. Poté formu otevřeme, těsto necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na řezy cca centimetr široké. Řezy rozložíme na pečicí plech a umístíme sušit do trouby, předehřáté na 50°C.
-
2
Vysušené řezy dáme na mísu, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme.