Mandlové suchary

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 200 g Mandle
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 442.5 mg
  • Vláknina 15372 mg
  • Vitamín A 15372 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 13.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme cukr, žloutky a utřeme vše do pěny. Poté přimícháme velmi drobně posekané loupané mandle a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme hladké vláčné těsto, širokou rozkládací formu na pečení vytřeme máslem, naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 minut. Poté formu otevřeme, těsto necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na řezy cca centimetr široké. Řezy rozložíme na pečicí plech a umístíme sušit do trouby, předehřáté na 50°C.

  • 2

    Vysušené řezy dáme na mísu, poprášíme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu