Jehněčí maso pečené s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1295 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 1338.9 mg
 - Vláknina 14740 mg
 - Vitamín A 14740 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z jehněčí kýty rozkrájíme na silnější plátky, brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, stroužky česneku podélně rozčtvrtíme, lístky tymiánu a rozmarýnu posekáme na jemno, rajčata pokrájíme na slabší plátky.
 - 
                                2
maso s bramborami i cibulí promícháme a vsypeme do pekáčku, zalijeme směsí oleje a citronové šťávy. Přimícháme česnek a polovinu tymiánu s rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby, pečeme zakryté zhruba 45 minut. Pekáček odkryjeme, poklademe plátky rajčat, posypeme zbytkem bylinek, vrátíme zpět do trouby a pečeme odkryté ještě dalších 15 minut.