Paštika z vepřových jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 64900 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 516.9 mg
 - Draslík 453.5 mg
 - Vláknina 566.7 mg
 - Vitamín A 566.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
 - 
                                2
Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát spolu se zbylým vařeným masem. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
 - 
                                3
Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
 - 
                                4
Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
 - 
                                5
Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.