Kakaová bublanina
Suroviny
- 500 g Višně
 - 50 ml Sirup višňový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 0.5 hrnek Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 87.4 mg
 - Draslík 113.7 mg
 - Vláknina 2249.3 mg
 - Vitamín A 2249.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.
 - 
                                2
Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
 - 
                                3
Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.