Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 412.7 mg
 - Draslík 771.7 mg
 - Vláknina 3264.3 mg
 - Vitamín A 3264.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.